Dag Canta deel 2

Wat is er veel gebeurd de afgelopen weken!

11825159_400566236804615_7453104455359163272_n

Na het schrijven van mijn vorige blog heb ik contact gehad met de Gemeente. Het gesprek met de Gemeente was heel erg prettig. Ze wilden me graag verder helpen en zouden gaan kijken hoe de bezwaarprocedure ging verlopen.

Dat weekend kreeg ik een brief van het UWV waarin stond aangegeven dat zij de datum van het ophalen van de Canta naar voren hadden gehaald. Ze kwamen de Canta al ophalen in september. Dat er een bezwaar liep maakte niets uit, ze kwamen hoe dan ook de Canta ophalen. Door deze brief knapte er iets en kon ik even alleen maar huilen. De klachtenafdeling van het UWV is gaan uitzoeken wat de juiste datum was en dit bleek toch echt september te zijn.

Eigenlijk had ik drie weken vakantie, maar door de beslissing van het UWV heb ik niet van mijn vakantie kunnen genieten. Het was wel prettig dat ik de tijd had om iedereen te bellen en aan te schrijven.

Zo had ik wat media gemaild. Ik wilde op alle manieren laten zien aan het UWV dat ik de Canta echt gebruik en echt nodig heb. Ik was er niet vanuit gegaan dat er heel veel zou gebeuren op dit vlak, maar dat had ik mis.

RTV Utrecht belde met de vraag of ze er een item over mochten maken. Dit is zowel op hun website verschenen als op de radio en tv. Na RTV Utrecht volgde Hart van Nederland (SBS6) en daarna de Telegraaf (zowel een artikel als filmpje).

Tussen de opnames door kwam bij mij het bericht binnen dat er een meneer was die mijn Canta wilde kopen. Ik was totaal overdonderd. Dat had ik echt niet verwacht, maar het was echt fantastisch nieuws! Inmiddels heb ik met deze meneer gesproken.

De beslissing van het UWV vond ik nog steeds raar en daarom wilde ik wel de bezwaarprocedure door zetten. Er word van me verwacht dat ik participeer. Dat wil ik ook, maar je kunt dan niet het middel weg nemen waarmee ik participeer. Daarbij woon en werk ik al twee jaar op dezelfde plek, dus het is raar om dit als reden op te geven en de Canta in te nemen.

Er zijn heel veel reacties binnen gekomen op de items die zijn gedeeld via de media. Heel veel positief, maar ook wat minder leuke reacties. Men vroeg zich ook meerdere malen af waarom ik de Canta niet ‘gewoon’ zelf koop of een nieuwe koop, want ik werk. Ik denk niet dat het nodig is om mijn financiĆ«le situatie toe te lichten, maar het lukt mij dus niet om een Canta te kopen. Het liefst ben ik helemaal niet afhankelijk van aanpassingen en hulpmiddelen, maar hier kom ik door mijn beperking helaas niet onderuit.

De meeste reacties waren heel erg vriendelijk en lief. Heel veel mensen denken en leven met mij mee. Deze reacties doen mij heel erg goed! Iedereen die op deze manier heeft gereageerd en mij heeft benaderd: heel erg bedankt!

Vorige week heeft de manager van de afdeling voorzieningen van het UWV contact met mij opgenomen. Hij gaf aan dat zij terug komen op de beslissing over de vergoeding van het woon-werk verkeer. Hier blijft het UWV verantwoordelijk voor. Wel willen ze nagaan of de Canta nog steeds het juiste (en goedkoopste) middel is. Hiervoor komt deze week iemand bij mij langs.

De hele situatie doet natuurlijk veel met me. Ik was en ben nog steeds verdrietig over hoe de hele situatie is verlopen. Het is ook nog niet klaar. Ik sta er nog steeds mee op en ga er mee naar bed. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is en dat ik nog lange tijd mag blijven rond rijden in de Canta.

thumbnail_DSC06708

Foto: Cas Jansen

 

Advertenties